Projekta “Datos bāzēta mobilitātes plānošanas rīka izstrāde” noslēgums

19. aprīlī noslēdzošajā pasākumā “Ilgstpējīga mobilitāte pašvaldībās: datos balstīts plānošanas rīks“ Kuldīgā mūsu komanda no “Vividly Urban” un “Jāņa Sēta” prezentēja projektā paveikto, tajā skaitā, izstrādā rīka prototipu.

Pasākumā piedalījās Kuldīgas pašvaldības pārstāvji, kā arī pasākums tika translēts tiešraidē.

Pasākuma ievadā tika izklāstīts konteksts, kāpēc mobilitātes plānošana, kas ir datos balstīta un integrēta ar dažādiem pilsētvides aspektiem (pilsētvides kompleksitāte, pakalpojumu pieejamība, vides kvalitāte), ir visefektīvais veids, kā nodrošināt vislabākos rezultātus.

Tikmēr otrajā daļā tika izklāstīts, kā šis koncepts, tika pārvērsts ērtā rīkā. Izmantojot pieejamos datus un izveidojot analītiskus parametrus, ir izveidots prototips. Tajā ir iespējams, atzīmējot konkrētas izvēlētās lokācijas kartē veikt analīzi vairāk kā 6 dažādās metrikās ar ievērojami vairāk indikatoriem. Katra atzīmētā lokācija kartē pārvēršas par savstarpēji salīdzamu analīzi, piemēram, par pārvietošanās iespēju daudzveidību. Tāpat ir iespējams pievienot datus par, piemēram, pakalpojumu pieejamību vai ielu drošību tajā pašā izvēlētajā lokācijā.

Vairāk par pasākumu: https://www.facebook.com/events/347353334475722

Projekts tiek realizēts Ministru kabineta 2021. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 4 “Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un mazie un vidējie uzņēmumi” īstenošanas noteikumi” 5.3. apakšpunktā noteiktās neliela apjoma grantu shēmas “Dzīves kvalitāti atbalstošu tehnoloģiju izstrāde” ietvaros.

Projektu īsteno no 2022. gada 21. novembra līdz 2024. gada 20. aprīlim.

Next
Next

Sensoru izmantošana Kuldīgā