Otrā vizīte Kuldīgā

Jūlijā “Jāņa Sēta” un “Vividly Urban” projekta “Datos bāzēta mobilitātes plānošanas rīka izstrāde” komanda devās uz Kuldīgu savā otrajā vizītē. Komanda tikās ar pašvaldības pārstāvjiem no Kuldīgas Digitālā inovāciju centra ar galveno mērķi iepazīstināt un apspriest tālāko rīcībplānu satiksmes dalībnieku apzināšanai un problēmvietu monitorēšanai pilsētā ar mākslīgā intelekta videoanalītikas risinājumu.

Ievadā prezentējām līdzšinējo projekta attīstību, ar Kuldīgas pašvaldības saistīto datu ievākšanas un analīzes  progresu, kā arī iepazīstinājām ar plānoto reāllaika datu ievākšanas metodi – virtuālajiem sensoriem. Sīkāk apspriedām, kā videoanalītikas risinājums ar mākslīgā intelekta palīdzību dotu iespēju pašvaldībai uzlabot lēmumpieņemšanu un rīcībspēju, plānojot efektīvu stāvvietu un mobilitātes punktu ierīkošanu, analizējot satiksmes dalībnieku pārvietošanās paradumus, satiksmes plūsmas un stāvvietu noslogotību.

Diskusijas gaitā nostriprinājām pārliecību par jau izvirzīto mērķu aktualitāti pilsētvidē – kā risināt mobilitātes izaicinājumus Kuldīgas vecpilsētas UNESCO mantojuma statusa iegūšanas ietvaros un attīstīt tehnoloģijas, kuras pietuvina pilsētu viedpilsētas konceptam, lai uzlabotu ilgstspējību, iedzīvotāju dzīves un vides kvalitāti.

Dienas noslēgumā “Jāņa Sēta” un “Vividly Urban” komanda devās apskatīt dažādus datos balstītus projektā izvirzītos interešu punktus, lai dzīvē novērtētu datu reprezentativitāti un provizatoriskās lokācijas videoanalītikas integrēšanai.

Projekts tiek realizēts Ministru kabineta 2021. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 4 “Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un mazie un vidējie uzņēmumi” īstenošanas noteikumi” 5.3. apakšpunktā noteiktās neliela apjoma grantu shēmas “Dzīves kvalitāti atbalstošu tehnoloģiju izstrāde” ietvaros.

Projektu īsteno no 2022. gada 21. novembra līdz 2024. gada 20. februārim.

Previous
Previous

Sensoru izmantošana Kuldīgā

Next
Next

Sensoru izmantošana pilstētplānošanā